Innovative udviklingsprojekter

Tolstrup & Hvilsted er nu på listen over EU-godkendte rådgivere til innovative udviklingsprojekter. Med optagelsen på EU’s liste over specialister godkendt til at rådgive om innovative udviklingsprojekter, markerer vi os blandt Danmarks førende rådgivere inden for indkøb og udbud.

Under EU’s EAFIP-program (European Assistance For Innovative Procurement) kan der søges om assistance til gennemførelse af innovative projekter.

Hvad er EAFIP?

EAFIP-initiativet fokuserer på at promovere fordelene ved innovative indkøb, såvel som uddannelse og assistance til offentlige indkøbere med en konkret interesse i at implementere innovative indkøb af IKT-baserede løsninger (Information Communications Technology) i hele EU. Det har til formål at fremme fordelene ved, og best practice, inden for innovative indkøb i hele Europa.

Gennem EAFIP-initiativet støtter EU offentlige indkøbere, som arbejder på innovative indkøb. Nye ansøgningsrunder, med varierende fokus, offentliggøres hver tredje måned

Hvad kan der søges om?

EAFIP yder lokal bistand til udvalgte offentlige indkøbere i forbindelse med forberedelsen og gennemførelsen af innovative indkøb. Der kan blandt andet søges støtte til:

  • Afgrænsning af et identificeret indkøbsbehov, der kan håndteres med innovative løsninger
  • Forberedelse og gennemførelse af en åben markedshøring i hele EU
  • Udarbejdelse af udbudsdokumenter
  • Lancering af et udbud
  • Besvarelse af spørgsmål fra potentielle tilbudsgivere på et hvilket som helst tidspunkt under processen
  • Underskrivelse af kontrakter med udvalgte leverandører under hensyntagen til de relevante bestemmelser i europæisk og national lovgivning om offentlige indkøb

Det nøjagtige omfang og indhold af den bistand, de udvalgte indkøbere tilbydes, fastlægges fra sag til sag i samarbejde med Europa-Kommissionens tjenestegrene.

Assistance omfatter en-til-en møder, e-mail-support, hands-on vejledning og individuel støtte (herunder ekspertjuridisk vejledning) til at forberede og gennemføre et indkøb baseret på PCP- eller PPI-tilgangen. Den bistand, der ydes inden for rammerne af EAFIP-initiativet, omfatter ikke finansiel støtte til de aktiviteter, der udføres af indkøberen. Hvert projekt, der udvælges til assistance, får i alt 5 dage med ekspertbistand, som gives uden beregning til indkøberen af EAFIP, og evalueres fra sag til sag. Lokal bistand gives på det lokale sprog, der anvendes af indkøberen, via EAFIPS netværk af eksperter etableret i alle EU’S medlemsstater under koordinering af Corvers. Netværket af juridiske eksperter består af medlemmer, der er placeret i alle EU’S medlemsstater. En komplet liste over disse juridiske eksperter er tilgængelig her.

Læs mere på EAFIPS hjemmeside, hvor der også vil være mulighed for at søge om støtte.


Vil I høre mere om muligheden for støtte til jeres innovative projekt, så kontakt os meget gerne. Via vores netværk og kontakter til EAFIP-administrationen kan vi være behjælpelige med at belyse aktuelle støtte-puljer mv.

Artikler om udbudsrådgivning

KONTAKT OS FOR AT HØRE MERE