AB 18 i praksis
Her i 2019 er de nye paradigmer for AB grundlaget taget i brug. Du er måske godt i gang med at bruge det nye aftalegrundlag?
Har du overvejet nogle af følgende spørgsmål?
Bør jeg lave standardafvigelser og tilføjelser til AB 18?
Som udgangspunkt er det meningen, at der skal laves standardafvigelser/tilføjelser til den nye AB 18, og er man offentlig bygherre eller almen boligorganisation, er det nødvendigt med enkelte afvigelser/tilføjelser for at efterleve eksempelvis udbudslovens regler.
Hvordan får jeg bedst implementeret AB 18 i mine arbejdsgange?
For at få de bedste arbejdsgange og overblik over vilkår i alle ens egne kontrakter bør man som organisation udarbejde sine egne skabeloner for entreprisekontrakterne og standardafvigelser/tilføjelser til AB 18 (særligt gældende offentlige bygherrer). Derved kender man altid entreprisekontraktens vilkår og ved, hvilke faste afvigelser/tilføjelser der gælder i forhold til AB 18.
Husk at du kan bestille vores gratis bog med alle AB kontrakterne (AB 18, AB Forenklet, ABT 18, ABR 18 og ABR Forenklet) inkl. bemærkningsfelt. Derved har du alle kontraktgrundlag inkl. egne noter samlet et sted. Se alle publikationer fra Tolstrup & Hvilsted.
Hvordan kan AB 18 bedst hjælpe mig med at tidsstyre projekterne i fremtiden?
Et grundigt forarbejde, inden entreprisekontrakten underskrives, er vigtig for tidsstyringen igennem hele projektet. Husk at få lavet en hovedtidsplan, hvor der er taget stilling til følgende:
- start- og sluttidspunkt
- mellemfrister
- antallet af sædvanlige spilddage
- væsentlige rådighedsindskrænkninger, tid til kontraktindgåelse og udarbejdelse af arbejds- og detailtidsplaner
- start- og sluttidspunkt for projektgennemgang, mobilisering, sikkerhedskoordinering og førgennemgang
- angivelse af start- og sluttidspunkt for mængdeverificering, færdiggørelse af projektering, entreprenørprojektering og projektoptimering (hvis aktuelt)